De omgeving

Gebakhuus B&B is gelegen in het prachtige Gelderse coulissenlandschap, het halfopen landschap dat wordt gekenmerkt door een lapjesdeken van kleine onregelmatige percelen die worden afgeschermd door heggen en houtwallen. Bij een verblijf in onze B&B waan je je ver weg van de stad en de drukte, maar toch ben je met zo’n 15 minuten in hartje Deventer of met zo’n 10 minuten in Lochem en zo’n 20 minuten in Zutphen. Bezoek de Hanzesteden Deventer en Zutphen voor de prachtige pleinen en straatjes  met kleine winkeltjes.

Wil je liever de natuur in,  dan sta je binnen dit zelfde tijdsbestek midden in het nationaal park de Sallandse heuvelrug.  Voor fietsers en wandelaars zijn er voldoende mogelijkheden om in onze omgeving te genieten!  Wij beschikken over een elektrische fiets rent service, deze is bij te boeken.

Gebakhuus ligt aan een knooppuntenroute, u kunt hier dus eenvoudig opstappen op een route en uw eigen route uitstippelen. Ook kunnen we u voorzien van een eigengemaakte route.U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het schitterende bos- en natuurgebied rondom Huize Dorth. Het is onder beheer van Natuurmonumenten. Bomenlanen met oude beukenbomen en eiken, wisselen elkaar af met rododendron struiken, weilanden en waterpartijen.

Ook kunt u een wandeling maken of een mountainbikeroute afleggen op de Holterberg of de Lochemseberg.

Een bezoek aan Museum More in Gorssel is ook aan te bevelen, hier wordt bijzondere hedendaagse kunst geëxposeerd.

Zoekt u liever de drukte op? Dan zijn Hanzesteden Deventer en Zutphen vlakbij. In deze historische binnensteden is altijd iets te doen.